lauantai 4. heinäkuuta 2009

Tyttösten kukkakoltut

Ennen matkaa ompelin kummityttö Tilpehöörille ja hänen isosiskolleen kukkakoltut. Ihastuttavan kankaan olin ostanut Eurokankaasta jo aikaisin keväällä, koska se oli niin ihanaa ja arvelin, että se ehtii loppua ennen kesää. Oma Tytär ei siitä innostunut (ei mikään yllätys), mutta onneksi tiesin kaksi pientä neitiä, jolle kukkakangas olisi mieleen. Nuo kukkaset ovat siis ommeltuina kankaan päälle, eli ovat koholla kankaan pinnasta. Kangasta oli 1m, ja siitä jäi muutama tilkku.


Tilpehöörin liivihame: Suuri Käsityö -lehti 5/2009, malli 28 koko 98 cm. Ihan hyvä perusmalli, ompelen tällä kaavalla varmaan muutaman mekon lisää, kun kotoa löytyy kaikenlaisia sopivia kankaita.

Isosiskon hame: Suuri Käsityö -lehti 8/2001, malli koko muistaakseni 110/116 cm. Hyvä perushame, nyöri vyötäröllä.

Koska olen jo valmiiksi hassun maineessa (neulomassani bolerossa on vain yksi nappi ja se on kovin hassua ainakin kaksivuotiaasta), laitoin liivihameeseen eriväriset napit ja hameen nyöriin eriväriset päät.

Täällä on loputun suursiivousu urakka menossa, mutta välillä tulee neulottuakin, joten josko joskus jotain valmistakin siltä saralta.

1 kommentti:

  1. Ihanat.
    Minunkin pitäisi aloitella makuuhuoneen siivousta, mutta kun se tuntuu niin työläältä. (lankojani täällä säilytän, ja laatikot pursuilevat...)

    VastaaPoista