keskiviikko 8. heinäkuuta 2009

Siivoushullu ja pukutehdas

En tiedä, mikä heinäkuussa on, kun silloin yleensä aloitan hullun suursiivousurakan. Ehkä lomaa on ehtinyt kulua jo sen verran, että on sopiva aika siivota. Suursiivoukselta ei säästy mikään nurkka, kaappi tai laatikko, puhumattakaan lattiasaumoista tai sälekaihtimista. Roskikset täyttyvät ja huuto.netin myytävät lista pitenee. Illalla olen ihan poikki, mutta samalla tyytyväinen, kun on saanut puhtautta ja järjestystä aikaan. Välillä pidän kyllä välipäiviä, ettei höyry ala nousta korvista.

Tänään on sopivasti välipäivä siivouksesta, joten pistin pystyyn pukutehtaan. Vuosien varrella kangaslaatikoihin on kertynyt jos jonkinlaista luistelupukuihin sopivaa kangasta, paljettia ja strassia. Osa on jäänyt tyttären puvuista yli, osa on hamuttu Eurokankaan Partymix-paloista, joku pala on tuotu kisamatkoilta ulkomailta, suurin osa on ostettu ihan varmuuden vuoksi, kun sopiva kangas on sattunut silmään. Päätin siis tehdä näille ihastuttaville kankaille jotain. Tarkoitus olisi ommella joitakin pienempiä koko noin 122/128 kokoisia kilpailupukuja ja myydä ne oman seuran pikkuluistelijoille. Periaatteena on ollut, että en osta muuta kuin sopivan piilovetoketjun, muun materiaalin pitää löytyä kotoa, en myöskään tee erityisesti kenellekään tilauksesta, enkä tee kahta pukua samasta kankaasta. Aloitin eilen piirtämällä ja muokkaamalla kaavat, tänään olen leikannut neljä pukua, jotka näkyvät neljänä epämääräisenä kasana tuossa allaolevassa kuvassa. Sitten olisi vain tarkoitus laittaa kone surraamaan ja katsoa miten käy.


Hyvää kommenttikeskiviikkoa kaikille!

3 kommenttia:

 1. Siivoushulluudelle olisi täälläkin käyttöä...
  Varmasti luovaa ja rentouttavaa suunnitella ja tehdä luistelupukuja.

  VastaaPoista
 2. Heinäkuussa on aikaa! Ja kesää on kulunut jo sen verran, että on tullut levättyä pahin uupumus pois.

  VastaaPoista
 3. Mielenkinnolla odotan mitä noista syntyy. En ole vaan teillepäin ehtinyt. Langat ovat autossa, mutta huomisen auto on taas huollossa. Taitaa jäädä ensi viikkoon lankojen tuonti.

  VastaaPoista