sunnuntai 12. heinäkuuta 2009

Tyttären Jenga kaulaliina ja 1 kerällinen puroa


Kuvassa Tyttären neuloma kaulaliina pinkistä Jengasta. Kaulaliina aloitettiin kolme kertaa, ennen kuin lopputulos kelpasi.

Versio 1 oli aina oikein neuletta, yksi ensimmäisistä Tyttären neulontatöistä. Kaikki kokeneemmat neulojat tietävät, että aluksi reuna saattaa mutkitella, mutta kun kaulaliinaa oli valmiina melkein metrin verran se piti purkaa.

Versio 2 oli 2 oikein 2 nurin resoria, sitä valmistui noin puoli metriä, kunnes sekin sai purkutuomion.

Versio 3 on se, joka nyt valmistui. Näyttää hyvältä ja kelpaa! Lanka on siis pinkkiä Jengaa, silmukoita on 20, puikot 6 pyöröt. Neulemalli on korinpohjaa 5 x 5 silmukkaa. Kaulaliinan pituus on noin 130 cm ja lankaa kului 104 g.

Äidin mielestä huivi onnistui erittäin hyvin. Korinpohja on kaikessa yksinkertaisuudessaan kaunista, huivin reunat eivät rullaa ja mallineule toimii oikealla ja nurjalla puolella. Täytyy muistaa tuo itsekin.

Alla vielä kuva eilisestä kaulaliinasta. neuloin yhden kerän väriä jäätynyt karpalo ja tuollaiselta se näyttää. Nyt palaan ruotuun valkoisen boleron äärelle, mutta otan kyllä purot mukaan ensi viikolla mökille.

2 kommenttia:

  1. Kauniilta näyttää tuo Jäätyneen karpalon huivin alku! :) En ole itse vielä nähnyt Novitaa (reissussa kun olen, eikä kuulemma vielä ole meille tullutkaan), enkä myöskään Puroja, ja ainakin nettikuvien perusteella Purojen värit eivät ole "mua", mutta nuo valmiit Puro-neuleet kyllä näyttävät kivoilta. :) Tuo huivin malli sopii todella upeasti juuri tuohon lankaan ja väriin!

    VastaaPoista
  2. Ensinnäki: ihania värejä!!

    Ja toiseks, jompikumpi teistä kirjottajista (en nyt saa selvitettyä kumpi tällä väsyneellä päälläni) oli joskus kommentoinu Neuleretriittiblogiin, joten tulin nyt vinkkaamaan, että siellä on nyt tietoa paikasta. Jos siis ette vielä ollu tietosia asiasta :). Ja saapi levittää sanaa.

    - Lotta

    VastaaPoista