lauantai 1. tammikuuta 2011

Uutta vuotta pampulahuivien merkeissä

Tapani mukaisesti meinasin eilen illalla jälleen kerran hermostua aivan totaalisesti tuntitolkulla kestävään raketin paukkeeseen. Miksi koko lähiseudun pitäää tulla meidän tontin nurkalle pamauttelemaan? Onneksi Tytär pyysi katsomaan kanssaan Mamma Mia -elokuvaa ja pauke unohtui hetkeksi.

Purnaamisesta huolimatta toivottelen kaikille hyvää uutta vuotta. Vuosi vaihtui käsitöiden merkeissä. Työn alla on monenlaista ja edelleen on bloggaamatta joitain viime vuotisiakin juttuja. Yritän tässä lähipäivinä laitella niitä tulemaan. Tarkoituksena olisi jatkaa myös vähän siivoilua ja samalla siivota käsityötarvikelaatikoitakin. Niiden kätköistä löytyy todennäköisesti kaikenlaisia keskeneräisyyksiä, jotka olisi tarkoitus saada valmiiksi. Erilaisia suunnitelmiakin on tullut tehtyä. Ennen loman loppumista käymme vielä Tyttären kilpailuissa Tallinnassa, tarkoitus olisi ehtiä poikkemaan lanka- ja kangaskaupoissa.

Tällä hetkellä aktiivisesti työn alla:
  • prinsessamekko ompelemalla kummityttö Tilpehöörin synttärilahjaksi
  • oranssi neulottu huppari keväällä syntyvälle vauhtivauvalle
  • sininen kimalteleva pampulahuivi äidilleni
  • raitasukat itselle
  • keltaiset Kerttu-sukat Tyttärelle
Tänään valmistui tämän erän pampulahuivikokonaisuus numero 2. Kummitätini valitsi huivilangakseen viime keväänä Tartosta ostetun vedenvärisen kimallelangan. Leveämpi huivi on kummitädin toivomuksen mukainen ja kapeampi on taas loppulangasta neulottu, samalla tavalla kuin tässä edellisessäkin kokonaisuudessa. Vielä on siis kesken vastaava kokonaisuus äidilleni.


1 kommentti:

  1. Hyvää tätä vuotta! :) Mukava lukea, että on joku muukin, jota ei raketit nappaa. Minä vetaisin jo alkuillasta rullaverhot ikkunoihin, ettei tarvitse niitä katsella, vaan eihän sitä pauketta pääse pakoon millään. Itseäni vähän pelottaakin, kun asutaan tiheään rakennetussa kerrostalolähiössä, että kun talojen välissä paukutellaan, niin milloin sieltä sihahtaa joku ammus parvekkeelle ja sytyttää talon palamaan. Kuopuskin pelkäsi pauketta, heräsi kesken unien yltäpäältä hiessä ja valitti "savutilutteiden" pauketta (tänään kuultiin hänen suustaan myös versio "ilotalote" ;) ).

    Joka tapauksessa neulerikasta uutta vuotta - kauniin värisiä pampuloita olet tehnyt! :)

    VastaaPoista