keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Tunteellista höpinää Kertun Kertuista

Jatketaan taas "vaihteeksi" :) viimevuotisilla töillä. Onneksi väliin on mahtunut muutamia uusiakin juttuja. En osaa sanoa kuinka monta paria Kerttu-sukkia olen neulonut, mutta nämä ovat ensimmäiset Kertulle neulotut Kertut.

Joskus kauan sitten, aikana jälkeen ylioppilaskirjoitusten ennen yliopisto-opiskeluja, työskentelin lähes kaksi vuotta yhdesssä perheessä lasten- ja kodinhoitajana. Perheessä oli ja on edelleen neljä lasta, joista näiden vuosien aikana tietenkin tuli minulle erittän rakkaita. Tapaamme edelleen säännöllisen epäsäännöllisesti mm. erilaisissa juhlissa. Perheellemme on muodostunut perinteeksi käydä joulun alla katsomassa tämän perheen nuorimmaisen taiturointia sirkuksessa. Tänä vuonna lisäilon tähän tapahtumaan toi mukaamme lähtenyt kummityttö Tilpehööri. Voitte vain kuvitella kuinka kyyneleet valuivat pitkin poskiani ja sydämeni jätti lyöntejä väliin, kun tuo minulle niin rakas "pieni Kerttu" (nykyään hän on jo 17-vuotias neitokainen), taiteili maan ja taivaan välillä suosikki elokuvahahmoni roolissa, ja vieressä istui aivan hievahtamatta esitystä ihastellen toinen minulle niin rakas, eli kummityttö Tilpehööri.

No niin, tunteilut sikseen ja asiaan. Olin siis päättänyt, että Kertun kuuluu saada omat Kertut ja niin Kerttu saikin. Sukat on neulottu suosikkisukkalangastani Mokkasukasta ne on aloitettu kärjestä, kuvio on siis "pääalaspäin", mutta niin on oikea Kerttukin esityksessään. Harvoin on yksiin sukkiin neulottu mukaan niin paljon ihania ja mukavia muistoja. Ajatuksen lensivät vuosien taakse ja välillä hymyilin ja välillä valutin liikutuksen kyyneleitä. Koen, että nuo vuodet opettivat minulle niin paljon ja vaikuttivat siihen, millainen olen nyt. Vastuu neljästä pienestä lapsesta ja arjen askareiden hoitaminen vaati aika paljon 19-vuotiaalta, mutta se, että minuun luotettiin täysin sai minut uskomaan, että onnistun ja pärjään.

Tässä siis Kertun Kertut, lankana Mokkasukka värinä San Francisco


2 kommenttia:

  1. Kauniit Kertut sai Kerttu. Eikös ole ihana kun on tullut tuollaisia luotettavuus kokemuksia. Minäkin vähän surailen, missä omat hoidokkini kulkevat, tosin minä tein niitä lasten hoitohommia kesälomillani yläaste ja lukioikäisenä.

    VastaaPoista
  2. Ihanat Kertut, varmasti Kerttu oli onnellinen ne saadessaan. :)

    VastaaPoista