perjantai 6. maaliskuuta 2009

Valmistuneiden juna on lähtenyt liikkeelle ja Äiti ehti sen kyytiin

Onpas oudon kuuloinen otsikko. Tuntuu vain, että valmista ei ole tullut vähään aikaan ja nyt kun sain jotain valmiiksi, niin "juna" lähti liikkeelle ja muutakin saattaa valmistua lähipäivinä. Se tietenkin mahdollistaa sitten taas uusien töiden aloittamisen - asian, josta olen kieltäytynyt jo melkein viikon ajan, vaikka kaikkea kivaa olisi ollut mukava aloittaa.

Ensinnäkin pienen pojan paita ystäväperheen vauvalle. Olin täysin varma, että tulokas on tyttö, ja siksi ei ollut valmiina mitään itsetehtyä pojalle sopivaa pakettia. Laitoin siis menemään ihan ostopaketin, mutta nyt menee perässä jotain itsetehtyä. Tapahtuneesta viisastuneena aloitin viime viikolla tekemään toista paitaa valmiiksi varastoon samalla ohjeella, ettei pääse toista kertaa käymääm näin ikävästi. Kuvassa näyttää ihan siltä, kun hihat olisivat erimittaiset, onneksi näin ei kuitenkaan ole.


lanka: Sublime baby cashmere merino silk
ohje: Suuri Käsityö -lehti 8/2001 malli 21 (vauvan ribbipusero)
menekki: 147 g
puikot: Knit Picksin pyöröt 3 ja 3,5
ajatuksia: Mallissa on hauskana yksityiskohtana tuo tasku, mutten malli on hyvin yksinkertainen ja selkeä. Raglankavennukset eivät ole koskaan olleet suosikkejani, mutta onnistuivat ihan kohtalaisesti
Jämälankasukat kärjestä alkaen tiimalasikantapäällä vauvalle. Menevät varastoon odottelemaan. Lankana on Sublime baby cashmere merino silk, jota jäi tuosta ylläolevasta paidasta, raidat ovat Sublime Organic Cotton lankaa. Tarkoitus oli käyttää nuo molemmat langat loppuun. Tämä ei kuitenkaan onnistut, molempia jäi vielä pienet nöttöset; jäävät siis odottelemaan kaveria, jonka kanssa neuloutua seuraaviksi jämälankasukiksi.

Lopuksi täytyy vielä sanoa, että olin kovin ilahtunut, kun uusimmassa Suuri Käsityö -lehdessä oli esittelyssä suosikki lankakauppani täältä kotikaupungista, nimittäin Villamokka. Erityisen tyytyväinen olen liikkeestä saatavaan palveluun sekä Mokkasukka-lankaan.

2 kommenttia:

 1. On vallattoman kaunis pusero sekä sukat. Upeat!
  Ai teillä on se Villamokka siellä? Me juuri tuossa klo 14.00 paikkeilla soittelimme Ystäväni kanssa, ja jutelimme että joskus pitää tehdä yllätyshyökkäys täältä meiltä sinne teille.
  Mukavaa viikonloppua!
  (pieni iloinen käsityöblogi)

  VastaaPoista
 2. Onnea päätöksestä tehdä se mekko! Varmasti tulee kaunis myös Mokkasukasta! Minäkin mietin langan korvaamista toisella, mutta toisaalta pidän raidoista kovasti. Toisaalta taas Noro on jokseenkin kallista. Katselen huomenna täällä messut läpi (ja paljonko sinne uppoaa hilloa) ja mietin vielä..
  Bloggaahan sitten edistymistäsi ja kokemuksiasi!!! =)

  VastaaPoista