lauantai 7. maaliskuuta 2009

Reykjavik, Sinikka ja Pärsky

Jo toinen päivä peräkkäin, kun on jotain valmista. Lupaan, että tästä ei kuitenkaan tule tapa. Eilen illalla valmistuivat kaikille tutut Kerttu-sukat itselleni, lankana Villamokan Mokka Sukka Vital ja värinä siis tuo Reykjavik. Sininen on ehdoton lempivärini, mutta olisin tehnyt sukat Reykjavik-nimisestä langasta, vaikka se olisi minkä väristä tahansa. Islanti kun on suuri haaveiluni kohde, jonne vielä joskus teen matkan. Muu perhe ei vain vielä ole innostunut matkustamaan sinne kanssani.

lanka: Mokka sukka Vital, väri Reykjavik
ohje: Kerttu sukat Uhoava Gnu
malli: Kärjestä aloitetut, tiimalasikantapää
menekki: 54 g
puikot: Knit Picksin lyhyemmät sukkapuikot 2,5
ajatuksia: Tuo Vital-lanka tuntui ihanalta neuloessa, tämä oli jo vaikka kuinka mones Mokkasukka-langasta tehty sukkapari, mutta edellen tämä lanka on suosikki sukkalankani. Pidän myös kovasti tuosta Kerttusukan mallista.


Sitten päivän ostoksiin:
Kävin tänään Villamokassa ja päädyin tekemään ostoksia. Olin tässä päivänä muutamana pohtinut tuon alla olevan raglanmekon tekemistä ihan itselleni. Malli on uusimmasta Suuri Käsityö -lehdestä. En ole ainoa, joka tuota on katsellut, mallia on ihmetelty mm. täällä. Noro ei vain lankana houkuttanut, niinpä suuntasin Villamokkaan katsomaan, olisiko jostain väristä jäljellä tarpeeksi Mokkasukka-lankaa tuon työn tekemiseen. Onneksi oli, nimittäin ihanasta sinisestä Sinikka-nimisestä langasta oli kaikki 400 g jäljellä, päädyin siis ostamaan kaiken. Ensimmäinen vyyhti on jo keritty ja työnalla, kuvassa loput kolme.

No, Villamokassa sattui olemaan sellainen tarjous, että jos ostaa yli 50 eurolla, saa kaupanpäälle tossulangat ja ohjeen. Kun tuli Tyttärellekin ostettua lankaa, niin ylittyihän tuo summa (ei kerrota kenellekään eihän). Kuvassa siis tuo kaupanpäälispaketti.


Sitten tuo otsikon salaperäinen Pärsky. Ensimmäisessä kuvassa on kasaan haalitut materiaalit, suunnitelmia on päässä vaikka muille jakaa. Tarkoituksena on saada aikaiseksi jotain alempaa kuvaa esittävää, johon Tytär voi pukeutua ja jossa voi esiintyä. Saa nähdä kuinka Äidin käy.


4 kommenttia:

 1. Tulin vastavierailulle kakkukommentoinnin jälkeen. Symppaan ihan täysillä, noi tölväisyt on jotain niiiin turhia.

  Onpa taitava tyttö! Ja äiti kanssa, mutta harva 9-vuotias neuloo ja tekee kaikkea muutakin. Hienoa!

  VastaaPoista
 2. onneksi tuon mekon voi toteuttaa niiiiiiin monesta muustakin langasta, kuin kutikuti-norosta :D mokkasukasta tulee epäilemättä suloisen pehmeä vaate.. ite ihastuin soijalankaan, tässä toteutus viime keväältä http://mursuliina.blogspot.com/2008/04/muutto.html

  VastaaPoista
 3. Mulla on 500 g Mokkasukka vadelmaa, ilman sitä Vitalia, kun olen allerginen Aloe veralle. Olen aloittanut villatakkia ekasta kerimästäni vyyhdistä, mutta ei se nyt tunnu hyvältä. Nyt sait minut ajattelemaan myös tuota tunikaa. Tulisikohan sitä oikeasti käytettyä? Pitää hauduttaa ajatusta.

  Mielenkiinnolla odotan miten Pärskyn kanssa käy.

  VastaaPoista
 4. Tulin myös vastavierailulle :-) Nuo Villamokan langan kiehtoo minuakin, sillä en ole vielä niitä kokeillut. Tuo Noro-mekko on tosi ihana.
  Tekisi mieleni niin kovasti tehdä itselle raglahihainen noro-villatakki tuosta lehden lagasta. Onnea ompeluu!. Luultavsti siellä on jo ommeltu hyvän matkaa:-)

  VastaaPoista