sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Sinisiä asioita lasikuistilta

Mennyt hiihtolomaviikko on ollut tällainen "kotoilu" painotteinen ihan omasta vapaasta tahdosta. Olen kerännyt voimia loppukevättä varten - vielä olisi työpaikalla yksi kokonainen muutto edessä ja kaksi muutakin on vielä aivan kesken. Ulkona paistanut aurinko on tuonut kevään tuntua ja niinpä minäkin kaivoin lasikuistille kevättä esiin.

Tuo meidän talon lämmin lasikuisti on sellainen ihmeellinen paikka, että se on aina järjestyksessä, vaikka koko muu koti olisi aivan sekaisin. Siivoamisenkin aloitan jostain kumman syystä aina sieltä, samoin joulu saapuu aina ensimmäiseksi sinne.

Lasikuisti on väritykseltään sininen - se on nimittäin lempivärini. Kesän tullen koriste-esineet vaihtuvat kesäisempään meri-teemaan, mutta tältä kuistilla näyttää keväällä. Muutama päivä sitten annoin kameran kiertää kuistilla.

Ihan ensin on lasten ulkovaatekaappi, jonka päällä on siniraitaisia säilytyslaatikoita. Kuvassa näkyy myös verhon kulmaa.


"Ensimmäisessä" ikkunan välissä ovat Ikean lasipullot - ne ovat varmaankin yksi ensimmäisistä Ikea ostoksistani vuonna 1997.


Toisella puolella samaista ikkunaa on sininen laventelikranssi, joka ei kylläkään enää juuri tuoksu, mutta sopii väreiltään ja tyyliltään juuri tuohon paikkaan.


Laventelikranssin alla on serkkuni appiukon aikoinaan tekemä taideteos, jonka nimi on Aava. Tuo on yksi mieluisimmista esineistä täällä kuistillla.


Seuraavat kaksi ikkunaa ovat etuoven molemmin puolin. Molemmissa ikkunoissa on tällainen samanlainen lasikoriste. Niitä oli ensin vain yksi, mutta sitten isäni teetti toiseen ikkunaan samanlaisen.


Toisen ikkunan laudalla istuu tähän aikaan vuoden tämä neulova Sia:n lammas. Se on kai vähän niin kuin minä.


Ikkunoiden välissä on talomme etuovi. Etuoven edessä kuistin puolella on tämä aivan uusi lomalla Ikeasta ostettu sininen kynnysmatto.


Oven toisella puolella olevan ikkunan laudalla istuu sitten "Tytär". Tällä Sia:n lampaalla on luistimet, villasukat ja vähän blingbling - aivan kuten Tyttärellänikin.


Neljännen ikkunan välissä istuu meidän perhe Aarikan enkelten muodossa - äiti, isä, tytär ja poika.


Tämän ikkunan ympärillä on hyvin sekalainen kokoelma erilaisia kuvia, joista osaa voisi kutsua tauluiksikin. Kokoelma on vielä kesken - kun kaikkiin koloihin ei ole vielä löytynyt mitään sopivaa. Tässä kuitenkin yksi suosikeistani; luokassani monta vuotta sitten avustajana työskennelleen Helenan puuväreillä piirtämä lempikukkani: Luhtalemmikki


Joukossa on myös kihlajaislahjaksi saatu omistuskirjoituksella varustettu Juhani Palmun grafiikanlehti.


Postikorttikuva aivan ihanasta grafiikanlehdestä - alkuperäinen on vanhempieni seinällä. Lisäksi seinällä on vaikka mitä muutakin.


Viimeissä nurkassa säilytysarkkujen päällä istuvat nallet.


Toisen arkun päällä on tämä anopin Englannista tuoma tyyny, joka sopii sekä väreiltään että tekstiltään meille aivan täydellisesti. Ongelma on vain se, että se on kovin yksinäinen ja orpo.


Ratkaisuna tyynyn yksinäisyyteen surffailin ensin aika pitkään netissä. Lopulta päädyin ostamaan nämä, joista olisi tarkoitus tulla tällainen...


(kuva Novitan)
siis tuollainen valkopohjainen sinisillä raidoilla.


Tällainen kierros tällä kertaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti