maanantai 26. huhtikuuta 2010

Kummityttö Sipriinan pitsijakku ja myssy

Lauantaina vietettiin kaikkein pienimmän kummitytön ristiäiset. Lahjaksi veimme kirjan, korun ja tietenkin jotain itse tehtyä. Lahjaksi oli jo aikaisemmin valmistunut Unikko-mekkonen ja sen seuraksi neuloin pitsijakun ja myssyn.


Lanka: Novita Bambu vaaleanpunainen
langanmenekki: yhteenä 126 g
malli: Novita kesä 2010 malli 71, koko 56 cm
puikot: Addin lyhyet 40 cm pyöröt koko 3,25
ajatuksia: Lopputulos kiva. Reunan virkkauksen tein kahteen kertaan, koska ensimmäisellä kerralla ohjeen mukaisesti virkattuna reunasta tuli liian löperö.

Malli on kiva ja kun tuota lankaakin löytyy vielä kotoa, laitoin heti samanlaisen setin puikoille. Täytyy nimittäin varautua siihen, että muutaman viikon päästä syntyvä Kummityttö Tilpehöörin pikkuveli ei olekaan pikkuveli. Minä nimittäin olen tässä maailmankaikkeudessa ainoa, joka uskoo tulokkaan olevan poika.

sunnuntai 25. huhtikuuta 2010

Pilli kissa haalari

Kummityttö Tilpehöörin "tilaama" Pilli-kissa haalari on valmistunut ja toimitettu omistajalleen. Kyseessähän on tietenkin tuo Pekka Töpöhäntä -kirjoista tuttu Pilli. Lattialla olevasta haalarista otettu kuva ei ole mitenkään kovin edustava, mutta koska meiltä kotoa ei löytynyt ketään, joka olisi voinut pukea haalarin pääleen, on teidän arvoisat lukijat tyydyttävä tällaiseen kuvaan. Olen aikaisemminkin tehnyt tällä kaavalla eläinhaalareita. Tällä kertaa en tehnyt kokonaista vuorta, vaan vuori on vain vartalo-osassa. Se tukee mukavasti hieman "löperöä" materiaalia, mutta ei kuitenkaan ole liian kuuma.



Malli: Suuri Käsityö -lehti 11/97 malli 21
Koko: 104/110 cm
Materiaalit: Eurokankaasta ja kotoa


Tällä haalarilla on varmasti mukava mennä päiväkodin naamiaisiin ja leikkiä kissaa kotona!

sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Raitasukat

Vihdoin jotain valmista. Miksi melkein kaikki kirjoitukset viime aikoina ovat alkaneet näin? Johtuuko se siitä, että mitään ei todella valmistu vai siitä, että on niin monta juttua samaan aikaan kesken?

Talvisella työreissulla Helsinkiin, kävin ostamassa tämän langan (ylempi kuvassa) Hakaniemen hallin Vihreävyyhti-myymälästä. Lanka näytti kovin kauniilta ja kivalta kerällä, niin kuin monet langat tekevät, mutta valmiina raidoitus on lähinnä yllätyksetön ja tylsä.


Lanka: ON-linie Supresocke 100 Vital - color mit Aloe Vera, Jojoba-Öl ja Vitamin E väri 1211
langanmenekki: 56 g
malli: Ihan perussukka kärjestä, tiimalasikantapää, 2o2n varsi
puikot: Knit Picks Harmony lyhyet sukkikset koko 3,00
ajatuksia: Raidoitus yllätyksetön, odotin langalta enemmän. Tuntuvat kuitenkin mielyttäviltä, joten menevät varmasti käyttöön

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Neulehoroskooppimme

Seija oli laittanut omaan blogiinsa Ulla-neuleen neulehoroskoopin. Ajattelin sitten katsastaa, että millainen olisi meidän molempien, sekä Äidin että Tyttären, neulehoroskooppi ja tältähän se näyttää:

HÄRKÄ (21.4.-20.5.)

Olet oikea himoneuloja. Sinua ei saisi millään ylös sohvalta neulomasta. Ärsyynnyt, kun työ ja kotityöt vievät aika neulomiselta. Kuka viitsisi pestä pyykkiä, kun senkin ajan voi käyttää neulomiseen? Blogissasi esitellään joka viikko uusi valmistunut neule.

Lempilankasi: Rowanin langat

No tuo teksti sekä sopii minuun että ei sovi: jään välilä pahasti koukkuun johonkin käsityöhön, enkä malta lopettaa sen tekemistä tai sitten käyn tekemässä jonkin ihan pikkujutun ja palaan takaisin käsityön äärelle. Paras keino tällaisen tilanteen välttämiseksi on se, että töistä kotiin tullessa ei ota käsityötä esiin ennen kuin todella on sen aika. Sitten kun tarpeelliset kotityöt on tehty, voi hyvällä omalla tunnolla tehdä käsitöitä

perjantai 9. huhtikuuta 2010

Unikko mekkoset

Edellisessä bloggauksessa vilautetut ryppyiset ja vielä napittomat mekkoset ovat valmiina. Molemmat mekkoset ovat Marimekon unikkokankaasta. Isompi on kummityttö Tilpehöörille ja pienempi vielä nimettömälle kummitytölle. Nappiongelmassa päädyin laittamaan molemmille leppisnapit. Pienempään kaksi samanväristä ja isompaan eriväriset.



Pienempi mekko: Suuri Käsityö -lehti 11-12/2006 mallia 38 muokattu koko 62 cm
Isompi mekko: Suuri Käsityö -lehti 2/2008 malli 17 koko 104 cm

keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Auringonsäteitä kukkakedolla

Harvemmin kuvaan keskeneräisiä ompeluksia, mutta tänään, kun aurinko pilkahti pieneksi hetkeksi pilveraosta, oli pakko ottaa muutama kuva. Tekeillä on siis kaksi mekkosta kahdelle kummitytölle, toinen vielä nimettömälle Sipriinalle ja toinen neiti Tilpehöörille. Kuten kuvasta näkyy nappivalinta on kesken, mutta eivätköhän nämä tästä lähipäivinä valmistu.

tiistai 6. huhtikuuta 2010

Tyttären Farkkulaukku


Pääsiäisenä olin äidin 5.-luokan käsityön koekaniinina. Tarkoituksena oli tehdä farkkukankaasta olkalaukku. Ompelu sujui hyvin. Koristeen tein strasseista, jotka mummi oli tuonut kisapukuja varten, mutta ei niitä voinut kisapukuihin käyttää, koska ne piti silittää kiinni kankaaseen. Äiti silitti ne ja työstä tuli hyvä. Laukussa on iso tasku ja muutama pienempi tasku

maanantai 5. huhtikuuta 2010

Pingviini ja "kissankarvaa"

Tyttären huomiseen näytökseen piti saada pingviininasu. Koska kyse on luistimilla liikkuvasta Maija Poppasen pingviinistä, ihan tavallinen asu ei tullut kyseeseen. Ompelin tavallisen mustaan paitaan valkoisen vatsan, jossa on vanulevyä sisässä, rintaan rusetti silkkinauhasta ja isot Tallinnasta ostetut napit. Kuvassa oikealla on pyrstö, mutta se näkyy kyllä todella huonosti. Pyrstön sisällä on tukihuopaa ja se on ommeltu kuminauhaan, joten se on helppo sujauttaa päälle. Lisäksi vielä mustat luistinsuojat ja valkoiset hanskat ja voilà meillä on pingviini. Tänä vuonna selvisin melkoisen helpolla, jos vertaa vaikka viime vuoteen.


Jotteivat eläimet tähän loppuisi, olen ommellut pääsiäisenä kummityttö Tilpehöörin Pilli-kissa haalaria. Haalari on vielä kesken, mutta sen voin sanoa, että siitä lähtee ihan älyttömästi "karvaa". Oranssin-keltaista langanpätkää on joka paikassa. Täytyy miettiä, pitäisikö haalari vuorittaa, jos tuo karvanlähtö edelleen jatkuu.

sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Hyväntekeväisyyssukkia pääsiäisenä

Monenlaista käsityötä on kesken, mutta onneksi on jotain valmistakin. Eilisellä mummilareissullasain vihdoin valmiiksi ja pääteltyä kaksi paria jämälangoista neulottuja hyväntekeväisyyssukkia. Kohdetta näille sukille ei vielä ole, mutta onneksi niitä kuitenkin ilmaantuu säännöllisin väliajoin.




Lanka: Novita 7-veljestä raita ja polkka
langanmenekki: 62 g ja 73 g
malli: Ihan perussukka kärjestä, tiimalasikantapää, 2o2n varsi
puikot: Knit Picks Harmony lyhyet sukkikset koko 3,00
ajatuksia: Aika tummat ja harmaat värit, mutta nyt on nämäkin kerät neulottu loppuun


Aurinkoista pääsiäistä!