sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Pikkuisen tytön kietaisujakku

Jo joskus aikaisemmin suunnitelmissani näytin tämän bolerojakun kuvan. Aloitin takakappaleen kolme kertaa. Ensin aloitin ohjeen mukaisesti, eli muuten sileää neuletta, mutta paikoin "nyppyjä" nurjilla silmukoilla. Alku ei näyttänyt hyvältä, joten ei kun purkuun. Sitten alkoi takakappaleen aloitus numero kaksi, pelkällä sileällä neuleella, tovin jälkeen huomasin, että tämäkään ei toiminut. Päätin sitten taas purkaa ja aloittaa takakappaleen kolmannen kerran. Silloin huomasin mallikerrassa sellaisen melko oleellisen jutun, eli mallikerran mallikuvio ruudukko on ohjeessa 5 silmukan levyinen, mutta itse mallikerta on vain 4 silmukkaa, joten tuo reunimmainen ruutu oli aivan turha. Tästä johtuen nuo "nypyt" eivät olleet ensimmäisellä yritykselle osuneet kohdalleen. Kolmas kerta sitten onnistui ja jakku valmistui ajallaan. Pidin erityisesti tuosta etureunan ja hihansuiden pitsireunasta.


Lanka: Sandnesgarn Lanett superwash,
langanmenekki: 62 g
koko: 56
malli: Moda 3/2007, malli 46
puikot: Addin pyöröt, joiden koosta ei ole aavistustakaan
ajatuksia: Näyttää kovin kivalta ja tätä oli mukava tehdä, voisin vaikka tehdä toisen tällaisen, kun lähipiiriin on tulossa lisää vauvoja.

Jakku tuli kuvattua ja postitettua juuri ennen matkalle lähtöä melkoisessa kiireessä, siksi siitä ei ole omaa kuvaa. Kuvassa on siis mukana ostamani body ja mekko. Tällainen kokonaisuus lähti pikkuprinsessalle Ylöjärvelle.

1 kommentti: