tiistai 25. elokuuta 2009

Terveisiä Tallinnasta - noin kolmen viikon takaa

Ennen loman päättymistä kävimme miehen kanssa ihan kahdestaan kääntymässä Tallinnassa. Ei se reissu nyt ihan vain kääntyminen ollut - olimme yhden yön hotellissa. Tarkoituksenani ei ollut uuvuttaa puolisoa lanka-/kangaskaupoissa, joten päädyin käymään vain kahdessa paikassa. Nämä kaksi paikkaa olivatkin sitten tarkkaan harkittua ja suuria.

Ensiksi suuntana oli kangaskauppa Kangadzungelin myymälä. Kiertelin valtavan myymälän ympäri, mutta keskitin suurimman huomioni lähinnä luistelupukuihin sopiviin kankaisiin. Ostoksena jälleen kerran yksi pukukangas.

Myymälän toinen osa, jossa myytiin kaikenlaisia ompelutarvikkeita, olisi vanginnut minut luokseen tunneiksi. En ole koskaan nähnyt niin paljon paljetteja, paljettinauhoja, piilovetokejuja kaikissa sateenkaaren väreissä ja kaikkea muuta ihanaa. Ostoksena nämä 10 kruunua pussi maksaneet paljetit:Nyt kun tiedän tämän paikan valikoiman, voin seuraavalla kerralla saapua ostoslistan kanssa.

Sitten jatkoimme Tartu Maantietä eteenpäin kohti Karnaluksia. Onneksi olin katsonut etukäteen karttaa Kristiinan silmukoista. En oikeastaan ollut mitään lankaa vailla, kunhan menin katsomaan, millaisesta paikasta on kyse. Ostin kuitenkin Addin puikkoja mitta 40 cm ja koot 3, 3,25, 3,50 ja 3,75. Lisäksi ostin tuollaisen kirjoneulejutun sormeen pujotettavaksi ja muutamia silmukkamerkkejä.

No, vaikka aikaisemmin mainitsinkin, että en ollut lankaa vailla. Jouduin kuitenkin lopulta seuraavana päivänä ostamaan lankaa. Kävimme Rocka al Maren uusitussa ja laajennetussa kauppakeskuksessa ja siellä poikkesin Prismaan. Yleensä suomalaiset langat eivät ole Tallinnassa juurikaan halvempia, mutta Novitan Puro maksoi vain 32 kruunua = 1,90 € kerä, joten olin pakotettu ostamaan langat villatakkiini. Ostin siis kasan värejä Kanervikko ja Ruska. Kuvassa osa langoista, osa on jo päätynyt takakappaleeksi.

Tällaisia myöhästyneitä Tallinnan terveisiä tällä kertaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti