sunnuntai 8. helmikuuta 2009

"Vain" keskeneräisyyksiä

Tuntuu, että viime aikoina en ole saanut mitään valmiiksi, on niin monta keskeneräistä työtä kesken. Aktiivisesti keskeneräisten lisäksi on vielä passiivisesti keskeneräisiä. Tässä kuitenkin kuvat sekä äidin että tyttären keskenräisyyksistä.

Ylläolevat tyttären keskeneräisyydet ovat värimaailmaltaan melko pinkit. Pohjimmaisena on ompelutyö, josta on tulossa tunikaessu viimeisimmän Suuri Käsityö -lehden kaavalla. Kangas on äidin kätköistä, luultavasti Ikeasta peräisin. Oikealla on pampulahuivi numero 2, jonka tytär on neulonut äidille, se on oikeastaan valmis; vain päättely puuttuu. Vasemmalla on virkkaustyö Huopasesta, siitä on tulossa kassi uusimman Novitan ohjeella. Työtä virkataan 10 koukulla ja Huopanen on kolminkertaisena. Nyt ollaan sanka-vaiheessa, joten työ odottaa äidin apua. Keskellä on eilen illalla aloitetut säärystimet 2o,2n, lankana punasävyinen 7-veljestä Polkka. Samasta langasta tytär on tehnyt jo tumput ja sukat.

Äidin keskeneräisyydet ovat värimaailmaltaan kovin siniset. Tuo keskellä oleva polvisukkaa Nalle Four Seasons Talvi-langasta kuuluisi väreiltään tyttären puolelle. Siitä on kuitenkin tulossa äidille itselleen kärjestä aloitetut ihan tavikset polvisukat. Kuuluvat osana settiin: baskeri ja sormikkaat. Tuo työ on keskeneräisistä se aivoton, joten se edistyy lähinnä vain bussimatkalla, kokouksissa ja kansalaisopiston ranskan tunneilla.

Vasemmalla on kärjestä aloitettu Kerttu-sukka, lankana Mokkasukka Reykjavik-lanka. Kuvassa oleva sukka on numero kaksi ja sekin tulee äidille itselleen. Livenä sukka ei näytä lainkaan noi lätäköityneeltä kuin kuvassa. Tein viimeksi Kerttuja joskus kesällä, silloin malli painui syvälle päähän. Nyt se on kuitenkin kadonnut ja joudun aika ajoin katsastamaan ohjetta.

Keskellä on kaikkein aktiivisimmassa vaiheessa oleva työ, eli vauvan ribbipuseron takakappale. Malli on Suuri Käsityölehti 8/2001. Tämä on tulossa lahjaksi tyttären kummien pienelle poikavauvalle. Olin jotenkin ajatellut, että tämäkin tulokas on tyttö, joten poika tuli hieman yllätyksenä, eikä pakettiin ollutkaan mitään valmista laitettavaa. Malli näyttää kovin kauniilta ja selkeältä, saatan tehdä toisenkin tällaisen jemmaan odottelemaan seuraavaa poikavauvaa. Lankana aivan ihastuttava Sublime baby cashmire.

Oikeassa reunassa on vauvan palmikkoneuleen hiha Mambosta. Näitä samanlaisia paitoja on tulossa kaksi ja tämä on ensimmäisen hiha numero 1. Tämä työ on nyt ollut hetken telakalla ja toivon täydestä sydämestäni, että näitä lahjoja ei ihan vielä muutamaan viikkoon tarvita. Malli on Suuri Käsitylehti 1/2008.

Nyt on ehkä aika siirtyä auttamaan tytärtä tunikaessun ompelussa ja kassin sangoissa, jotta edes joku tässä talossa saa aikaan jotain valmistakin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti