maanantai 18. tammikuuta 2010

Ostoksilla

Koska suosikkilankakauppani Villamokka lopettelee ensi kuussa toimintansa ihan oikeana kauppana, päätin tehdä sinne lauantaina ostosreissun Tyttären kanssa. Ostosmäärä näyttää suurelta, mutta lähes kaikkeen on suunnitelma, joten tämä sallittakoon tällä kertaa. Samalla tämä tarkoittaa myös sitä, että marketissa käydessä ei kannata vilkuilla hyllyillä mahdollisesti makailevia Novitan uutuuksia.



Vasemmassa yläkulmassa lepäilevät vaaleat Gjestal Naturgarn langat tulivat kaupanpäällisinä, joten niille ei ole erityistä suunnitelmaa - niistä tulee varmaan joskus tossut

Oikean alareunan Mokkasukista tulee nimensämukaisesti joskus sukkia. Itselläni on kahdet ihan melkein puhkikuluneet Mokkasukka-sukat, jotka kaipaavat tilalleen uusia, joten voipi olla, että aloitan näistä langoista seuraavat sukat.


Oikeassa reunassa olevast isosta puuvillalankakasasta on tarkoitus tulla ainakin tällaisia:

tällainen:


ja tällainen:


Kaikki kolme edellistä kuvaa ovat kirjasta: Supersöpöt maskotit

Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä on tuo vaaleanpunainen lanett, josta on jo työn alla yksi tuollainen kuvassa näkyvä bolero ja sitten kaikkia muuta pientä ja vaaleanpunaista, yhdelle pikkiriikiselle neidille, joka vielä odottelee tänne maailmaan putkahtamistaan. Malli ja kuva on jostain vanhasta Modasta.

sunnuntai 17. tammikuuta 2010

Heppa!

Edellisessa postauksessa tämä heppa oli vasta osina. Täyttäminen ja kokoon ompeleminen ei ollutkaan niin tuskaista, kuin kuvittelin, joten heppa-lahja valmistui varsin hyvissä ajoin ennen juhlia.


Malli on siis Suuri Käsityö -lehdestä 11-12/09, lankana Pantino-lanka (60% puuvillaa, 40% akryylia). Pääväriä kului hieman reilu 50g ja mustaa vähäsen, samoin tuota suitsien väriä. Virkkasin alunperin myös satulan, mutta jätin sen loppujen lopuksi käyttämättä - näytti paremmalta ilman, varsinkin kun en ollut virkannut tuota ohjeessa ollutta ratsastajaa. Heppa on täytetty vanulla, mutta jaloissa on noin 2 cm korkeudelta puuroriisiä - pysyy paremmin pystyssä.

Pääasia oli tietenkin se, että kummityttö Neiti Tilpehööri 3 vuotta oli tyytyväinen heppaansa. Seuraavaksi toivelistalla olisi sitten kissa pehmolelu ja kissa naamiaisasu!

p.s. pakko myöntää, että vähän innostuin tuosta virkkaamisesta ja kävin hankkimassa lisää lankaa, siitä myöhemmin lisää!

perjantai 15. tammikuuta 2010

Hevonen tai ainakin sen osat

En ole harrastanut kovinkaan paljoa virkkaamista, ellei mukaan lasketa joskus yhdeksänkymmentä luvulla virkkaamiani kymmeniä antennipipoja. Tytär lainailee usein kirjastosta mitä ihanampia virkkauskirjoja, joissa on ohjeita kaikenlaisille suloisille hahmoille - yleensä päädyn vain katselemaan ja ihastelemaan kuvia.

Viime vuoden viimeisessä Suuri Käsityölehdessä (11-12/09) oli muutamien virkattujen juttujen ohjeita. Niistä osui silmääni hevonen. Tämä ei tapahtunut siksi, että joku meidän perheessä pitäisi hevosista, vaan tuo meille niin kovin rakas kummityttö on kovin kiinnostunut hevosista.

kuva SK 11-12/09


Niinpä sitten kävin ostamassa lankaa ja aloitin hevosen virkkaamisen. Osien tekeminen oli äärimmäisen helppoa ja ne onnistuivat vaivatta. Nyt on sitten edessä se mielestäni vaativampi ja samalla myös epämieluisampi osuus eli kokoaminen. Toivottavasti saatte huomenna nähdä kuvia valmiista hevosesta - neiti Tilpehöörillä on nimittäin 3 v. synttärit ja tämä hevonen toivottavatsi heti laukata mukaan lahjapakettiin.


sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Hyväntekeväisyyssukkia osa 2

Heti joulun jälkeen neuloin nämä hyväntekeväisyyssukat, koska sukkalaatikko ammotti tyhjyyttään ja teki mieli neuloa jotain aivotonta ja nopeasti valmistuvaa. Sukat saivat loppuviikosta vielä lisää kavereita. Nämä kaikki lähtevät yhdessä tänne, kunhan ehdin viemään ne alkuviikosta Seijalle.


Lanka: Novita 7 veljestä; kaha eri raitalankaa
langanmenekki: 99 g
koko: pienet lapset ja lapset
malli: ihan perussukat kärjestä alkaen, tiimalasikantapää
puikot: Knit Picks Harmony lyhyet sukkikset 2,75
ajatuksia: Sain taas kaksi jämälankakerää kulutettua loppuun!

lauantai 9. tammikuuta 2010

Pirjon pipo purosta

Yleensä teen käsitöitä vain yllätykseksi ja lahjaksi, tämä tarkoitta siis sitä, että harvemmin tartun puikkoihin jos joku pyytää "tilauksesta" tekemään itselleen jotain - poikkeuksena tietenkin perhe ja joskus oma äitikin. Neulomispolkuaan syksyn aikana aloitellut ja siinä hyvin edistynyt työtoverini kuitenkin halusi itselleen neulomaansa kaulaliinaan sopivan pipon. Niinpä sitten "hellyin" ja neuloin hänelle pipon/baskerin. Malli oli vanha tuttu ja oikeastaan ihan kiva, joten työ sujui helposti! Sen verran pitää mallista sanoa, että lyhensin vähän mallikertaa. Varsinaisella ohjeella olen tehnyt aikaisemmin tämän ja lyhemmällä mallikerralla tämän.


Lanka: Novita Puro, väri iltanuotio
langanmenekki: 56 g
koko: aikuinen
malli: Novita syksy 2009, malli 20
puikot: Knit Picks Harmony pyöröt koko 6
ajatuksia: Pidän tästä kuviosta ja mallista, laatikossa olisi yksi lanka, josta pitäisi tehdä päähine; pitäisiköhän kokeilla tätä mallia?

perjantai 8. tammikuuta 2010

Huopanen Mix lapaset ja hyväntekeväisyyttä

Pojan toivomuksesta neuloin hänelle uudet lapaset Huopasesta. Poika valitsi langan ja minä neuloin. Mitenkä onnistuinkaan ottamaan tuollaisia kuvia, joissa lapaset näyttävät aivan venkuroilta ja eriparisilta :(

Lanka: Novita Huopanen Mix, väri ruskea
langanmenekki: 105 g
koko: lapsi
malli: jostain vanhasta Huopasen vyötteestä
puikot: Kamalat muoviset halot kokoa 10
ajatuksia: Poika on tyytyväinen, väri on kiva, joten lopputulos hyvä

Jo aikaisemmin kävin jossain blogissa keskustelua Huopasen huopumisesta pesukoneessa. Optimaalisen tuloksen saamiseksi meidän pesukoneen pitäisi lingota sellaisilla kierroksilla, jotka eivät valitettavasti ole valittavissa. Nyt käytin perusohjelmaa, linkous 1600 kierrosta/min, seuraava vaihtoehto on 1000 kierrosta/min, mutta jotain siltä väliltä olisi sopivaa. Mainitsin kyllä asiasta, mutta emme lähteneet suuinpäin pesukoneen ostoon. Lopputulos on nimittäin aika paksu ja tönkkö, mutta toisaalta se on juuri sellainen, jota poika halusi. Pihapeleissa mailasta on hyvä pitää kiinni, eivätkä sormet palele.

Lopuksi vielä vähän tuosta hyväntekeväisyydestä. Heimolan Seijan blogissa kyseltiin Romaniaan lähetettävien lapasten ja sukkien perään. Laitan sinne menemään jo aikaisemmin neulomani 3 paria lasten sukkia, lisäksi olisi tarkoitus neuloa vielä kahdet sukat lisää! Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Seijaan.

sunnuntai 3. tammikuuta 2010

Pampulakaulahuiveja

Olen syksyn mittaan aloittanut yhden jos toisenkin pampulakaulahuivin työkavereilleni. Joskus aikaisemmin bloggasin oman pampulahuivin aloittamisesta, mutta valmista huivia ei kai koskaan esitelty täällä blogissani. Kyseessä on siis alunperin Tyttären valitsema lanka, se on ostettu Tartosta toukokuussa. Satuin kuitenkin ostamaan itselleni violetin takin, joten Tytär antoi langan minulle. Huivi on ollut valmiina jo vaikka kuinka kauan ja se on päivittäin käytössä. Käytin huiviin koko kerän lankaa, joka on siis Katia Big Snow Lux -lankaa, värinä ovat violetin eri sävyt ja lisänä joukossa on kimalletta. Huivi on todella ihanan pitkä, joten sen voi kietaista kaksi kertaa löysästi kaulan ympärille.


Eilen vierailimme Tampereella Tyttären kisoissa. Samalla toimitin äidilleni syntymäpäivälahjan hieman etukäteen. Äiti oli toivonut pampulahuivia ja löysin mielestäni hänelle sopivan langan. Kyseessä on Big Ball Funny Color pampulalanka. Käytin koko kerän eli 200 g huiviin, siitä tuli melko leveä ja pitkä. Lahjansaaja piti huivista kovasti - se on pääasia.



Nyt kun olen neulonut pampulahuiveja kahdesta eri langasta, olen muodostanut niistä jonkinlaisen mielipiteen. Tuossa Katian langassa pampulat ovat tiiviimmässä, lyhyempiä ja jämäkämpiä, joten huivista ei tule niin lörö kuin tuosta Big Ball -langasta. Toisaalta tuo jälkimmäinen huivi on leveämpi ja siksi ehkä lörömpi ja se asettuu kauniisti kaulalle kietaistaessa. Novitan pampulalangasta en ole muodostanut mielipidettä, kun siitä olen vain aloittanut muutaman huivin jonkun toisen neulottavaksi, tuo rajalliset yksiväriset värit eivät oikein ole minua houkuttaneet. Ongelma näissä langoissa ovat mielestäni värit - en ole nimittäin löytänyt kummastakaan langasta kovin montaa minulle mieleistä väriä/väriyhdistelmää.

perjantai 1. tammikuuta 2010

Hyväntekeväisyyssukkia

Viime vuoden viimeinen ilta ja tämän vuoden ensimmäiset minuutit kuluivat hyväntekeväisyysukkien merkeissä. Tarkoituksena on siivota ja järjestellä lankavarastoja ja mikä sopiikaan siihen paremmin kuin sukkien neulominen. Hyväntekeväisyyssukkalaatikko ammotti vielä eilen tyhjyttään, koska ennen joulua toimitin kaikki sukat tänne.

Kaikki sukat ovat enemmän ja vähemmän vanhoista 7 veljestä langoista. Ruskearaita kului kokonaan, kahta muuta väriä jäi vielä pienet nöttöset.


Lanka: Novita 7 veljestä; 3 eri väriä
langanmenekki: 173 g
koko: pienet lapset
malli: ihan perussukat kärjestä alkaen, tiimalasikantapää
puikot: Knit Picks Harmony lyhyet sukkikset 2,75
ajatuksia: Sopiva tapa aloittaa uusi vuosi ja kaikenlaisten langanloppujen kuluttaminen lankalaatikosta.

Tarkoituksena olisi tehdä jonkinlaisia käsityösuunnitelmia, mutta katsotaan, nyt kuinka käy - voi olla, että annan vain lankojen ja puikkojen viedä. Suunnitelmia odotellessa:

Hyvää uutta vuotta!