torstai 29. tammikuuta 2009

Pinkki pampula huivi ja Polkka tumput

Olen ollut ahkerampi kuin äiti tai ainakin saanut valmiiksi asti enemmän käsitöitä kuin äiti. Viikonloppuna tuli valmiiksi pinkki huivi pampulalangasta. Huivia oli helppo tehdä, kun pääsi alkuun. Aloitin samantien tekemään äidille samanlaista huvia.

Lanka: Katia Snow
Langanmenekki: 84 g
Puikot: Pyöräpuikot numero 6
Ajatuksia: Huivi on hyvä, olen käyttänyt joka päivä


Viikonloppuna valmistuivat myös 7-veljestä Polkka lapaset. Aikaisemmin olen tehnyt vain huovutetut tumput Huopasesta.


Lanka: 7-veljestä Polkka
Langan menekki: 50 g
Puikot: sukkapuikot 4
Ajatuksia: Tumpuista oli vaikea saada siistit, etenkin kavennusten kohdalta


Seuraavaksi aion neuloa äidille pampulahuivin ja itselleni säärystimet tuosta samasta Polkka-langasta. Aloitin tänään virkkaamaan itselleni huovutettavaa kassia pinkistä Huopasesta. Ohje on Novitasta 1/2009 , numero 19. Lanka on siinä kolmikertaisena ja koukun koko on 10. Toivottavasti saan jotain viikonloppuna valmiiksi, vaikka lauantai meneekin kisoissa Hyvinkäällä.

sunnuntai 25. tammikuuta 2009

EM-kisa humua ja vaaleansininen lahja päähine

Muutama päivä on mennyt taitoluistelun EM-kisojen huumassa. Paikan päällä tuli katsottua sekä naisten että miesten vapaaohjelma. Suomalainen yleisö on kyllä mahtava ja varsinkin eilen tunnelma areenalla nousi kattoon.

Välillä olen yrittänyt ehtiä neulomaakin. Työn alla on Mokkasukka Vital -langasta Kerttu-sukat, kärjestä aloitettuna. Värinä on melko tummansininen Reykjavik. Kuvia sukista tai tällä hetkellä sukasta myöhemmin.

Eilen valmistui lahjaksi vaaleansininen päähine. En osaa sanoa onko baskeri vai pipo, joten käytetään nimitystä päähine. Lahjansaaja tarvitsi jotain hyvin pehmeää, joten lanka on valittu sen mukaan.

Lanka: Sublime baby cashmere merino silk
Langan menekki: 67 g
Malli: syksyltä olisiko Yhteishyvästä
Puikot: 3,5 40 cm pyöröt ja Knit Picks 6" puikot 3,25
Ajatuksia: Päähinen uusi omistaja oli siihen tyytyväinen

sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Lumimarja mekko ja neulottu bolero

Näytin joku aika sitten keskeneräisiä osia, joista oli muotoutumassa kummityttö Tilpehöörin syntymäpäivälahja. Molemmat osat tulivat ajoissa valmiiksi. Ensiksi kuva niistä yhdessä ja sitten tietojen kanssa erikseen. Olin tyytyväinen lopputulokseen, se oli juuri sellainen, jota olin mielessäni ajatellut. Kummitytön äitikin piti kokonaisuutta ihanana, kuten arvata saattoi kummitytön mielestä se toinen paketti oli kivempi. Kestän sen kyllä....




Mekko:
Kangas: Marimekko Lumimarja väriltään beige
Kaava: Suuri Käsityö -lehti 2/2008 malli 17 koko 98 cm
Muuta: Ihanat ruusumaiset napit


Bolero
Lanka: Sublime Organic Cotton n. 185 g
Malli: Suuri Käsityö -lehti 4/2006, malli 4, koko 92
Puikot: Knit Picks pyöröpuikot koko 4







torstai 15. tammikuuta 2009

Uusi kilpailupuku

Esittelin aikaisemmin uudet kankaat ja strassit ja viikonloppuna manailin strassien liimaamista. Puku on nyt ollut muutaman päivän valmiina, mutta tänään sain vihdoin napattua siitä kuvia neidin päällä. Kuva näyttää vähän torsolta, mutta tytär ei halunnut kasvojaan kuviin. Kovin olen tyytyväinen tuohon kankaaseen, jonka ostin Flipistä. Täytyy varmaan viikonloppunan ostaa toista väriä. Muutenkin olen kokonaisuuten tyytyväinen, samoin neiti. Viikonloppuna puku pääsee sitten päälle ensimmäiseen kilpailuunsa.


Pinkki lumipallo

Äiti kävi tänään Villamokassa ostamassa lankaa yhtä lahjaa varten. Samalla äiti toi minulle pinkin lumipallokerän. Lanka on Katia Big Snow ja siitä tulee kaulaliina. Neulominen on aika hankalaa ainakin välillä, kun täytyy katsoa, että pallerot tulevat oikeisiin kohtiin silmukoiden väleihin.

sunnuntai 11. tammikuuta 2009

Oranssit lapaset ja katsaus Novitaan

Kovasti on tullut viikonloppuna kaikenlaista tehtyä, mutta valmiiksi on tullut vain yhdet lapaset Huopasesta. Väri oli pojan toivomus, sopivat hänen uuteen toppapukuunsa. Lankaa meni juuri tuon yhden kerän verran ja kokokin on sopiva. Ohje on Novitasta lapsen koko. Aikaisemmin tuskailin, kun en saanut huovutuksesta sopivaa. Nyt tein uuden kokeilun: ensin 40 astetta pikapesu ja sitten 40 astetta hienopesu, lopputulos mitä mainioin.



Uudessa Novitassa oli paljon ihan kivoja malleja. Mikään ei kuitenkaan sytyttänyt niin, että olisin suinpäin kaivanut puikot esiin. Asiaan kyllä varmaan vaikuttaa sekin, että on aika monta suunnitelmaa mielessä, joista osa täytyisi tehdä melko pian, mikäli ne aikoo suunniteltuun tarkoitukseensa käyttää. Monet palmikkomallit näyttivät kivoilta. Ehkä tuo malli 21 on eniten minua, poika varman ilahtuisi pääkallopiposta. Tytär aikoo tehdä säärystimet, mutta käyttää Nallen sijasta lankana punasävyistä 7 veljestä Polkkaa, josta on jo tehnyt sukat ja melkein tumput. Katseltuaan lehteä poika ilmoitti haluavansa sukat uudesta sinisävyisestä 7 veljestä jättiraidasta ja minä kun olin päättänyt, että uusia sukkalankoja ei osteta ennen kuin vanhat on käytetty; poikkeuksena tietenkin suosikki sukkalankani Mokkasukka.

Nyt takaisin strassien liimailun pariin, johan niitä on jo muutama tullut viikonlopun aikana liimattua.

lauantai 10. tammikuuta 2009

Työviikko takana, vaikkakin vain puolikas sellainen

Tuntuu, että ei ole ehtinyt tekemään yhtään mitään ainakaan valmiiksi asti sen jälkeen kun työt taas alkoivat keskiviikkona pitkän loman jälkeen. Torstaina äiti ja tytär pyörähtivät katsomassa Tampereella Tuhkimoa. Se oli meidän molempien mielestä upea esitys, tykkäsimme vielä enemmän tästä Tuhkimosta kuin viime kertaisesta Joutsenlammesta.

Joulukoristeita on tullut kertäilyä pikkuhiljaa pois; onneksi on Nuutin-päivään asti aikaa. Lasikuistille pääsivät koristeiden jälkeen takaisin kaksi ihanaa Sia-lammasta, harrasteiden perusteella voisivat vaikka olla äiti ja tytär.


Viikonlopun ajattelin pysytellä lähinnä kotosalla, kun aloitin eilen yhden hieman työläämmän projektin neitiä varten; toivottavasti se valmistuu jo ensi lauantaiksi.


Toiveissa olisi saada tänään lisää yksi kerä tuota Sublimen Organic Cottonia, jotta saan edellisessä postauksessa vilautetun kummityttö Tilpehöörin lahjan valmiiksi. Samalla voisin ottaa tuota Mokkasukka Reykjavik-lankaa, kun olen niin kovasti halunnut tuonne Islantiin päästä. Täytyy varmaan laittaa mies ja tytär asialle, kun tytär tarvitsee lisää 7-veljestä Polkkaa, jotta voi tehdä säärystimet kaveriksi tumpuille ja sukille.

Toivottavasti viikonlopun aikana valmistuu jotain, josta on jotain postattavaa, ainakin katsaus uuteen Novitaan voisi olla paikallaan.

lauantai 3. tammikuuta 2009

Kurkistus

Tytär sai tänään pontson valmiiksi, siitä kuva edellisessä postauksessa. Itse en ole saanut tänään mitään valmiiksi; on niin monenlaista työn alla. Mieluisimpana käsityönä on tekeillä kummitytön; Neiti Tilpehöörin syntymäpäivälahja, vielä olisi reilu viikko aikaa, joten varmasti tulee valmiiksi, vaikka vielä keskeneräiseltä näyttää. Esittelen valmiin kokonaisuuden sitten, kun se on valmis.

Kangas on Marimekon beigeä lumimarjaa ja lanka on Sublimen Organic Cottonia

Tyttären Tango Fani pontso

Tein itselleni pinkin pontson. Lankana oli Tango Fani (pinkkiä väriä myytiin Roosanauha-säätiön hyväksi). Aluksi neuloin yläosan pyöröpuikoilla, sitten virkkasin alaosaan silmukkaketjuja. Äiti meinasi hermostua, kun tuli muutama virhe ja niitä oli vaikea korjata, kun lanka oli niin pörröistä.

Olen tyytyväinen tähän pontsoon, aikaisemmin olen tehnyt samanlaisen pontson Jengasta ja Cocos langasta.

perjantai 2. tammikuuta 2009

Pojan polkat ja odottavat Huopaset

Pojan villasukat olivat kaikki tulleet aivan yllättäen pieniksi. Hän valitsi itse langaksi 7-veljestä Polkan mustavalkoisissa sävyissä. Sukat tulivat neulotuksi jo viime vuoden puolella ja ne olivat päättelemättöminä jalassa, kun poika kävi pamauttalemassa raketteja uudenvuodenaattona. Tänään päättelin sukat ja otin niistä kuvia paukkupakkasessa.



Lanka: Novita 7-veljestä Polkka
Langan menekki: 80 g (jäi siis vielä toisiin sukkiin)
Malli: ihan tavallinen sukka 48 s, kärjestä aloitetut, tiimalasi kantapää
Puikot: Joulupukin tuomat uudet ihanat Knit Picks 6" puikot 3,25
Ajatuksia: Tykkäsin langan väreistä ja uusista puikoista, ovat sopivan pituiset

Samalla kuvausreissulla takapihalle kuvasin myös vuoroaan odottavat Huopaset: harmaata miehelle, oranssia pojalle uuden toppapuvun kanssa ja pinkkiä tyttärellä, saa nähdä kumpi tyttären lapaset neuloo äiti vai tytär. Värit ovat kyllä herkulliset, mutta nuo halon kokoiset puikot eivät kovasti houkuta.


Mummin Lapasetkin selvisivät pesukoneesta. En ole ollut täysin tyytyväinen aikaisempiin Huopasen pesukonehuovutuksiin, joten nyt kokeilin hienopesua. Kaksi kertaa kone pyöri 40 asteen hienopesun. Lopputulos ei ole niin jäykkä, kuin aikaisemmin, mutta toisaalta pinta ei ole mielestäni niin hyvin huopunut kuin tavallisessa kirjopesussa....täytyy siis jatkaa kokeiluja tai vaihtaa lankaa. Tässä kuitenkin lopputulos ennen postiin laittamista.

Polkka sukat (tyttären itse tekemät)

Tein syyslomalla Novitan punasävyisestä Polkka-langasta itselleni villasukat. Ne olivat ensimmäiset tekemäni sukat. Äiti auttoi kantapäässä ja kavennuksissa, ohje oli Novitan lehdessä.
Äiti tekee sukat yleensä niin, että aloittaa varpaista, minä aloitin ylhäältä.

Tänään aloitin tekemään tumppuja samasta langasta!

torstai 1. tammikuuta 2009

Huovutetut lapaset

Vuoden ja samalla tämän blogin ihka ensimmäiseksi esiteltäväksi työksi päätyivät äidin äidin eli tyttären mummin tummansiniset lapaset (tyttären mielestä ne ovat tumput).

Tässä tumput ovat vasta matkalla pesukoneeseen.

lanka:Novita Huopanen (tummansininen)
ohje: Novitasta, miehen koko sama ohje on myös langan vyötteessä
menekki: 150g
puikot: "halot" numero 10
mittoja: pituus 50 cm, leveys 18 cm
ajatuksia: nopeastihan tuota Huopasta neuloo, mutta paksut puikot saavat kädet väsymään

Tytär teki omansa jo aikaisemmin syksyllä roosasta Huopasesta:



Blogi avattu

1.1.2009 alkoi uusi aika ja tämä blogi aukesi...

Tätä blogia kirjoittavat yhdessä kolmekymppinen äiti ja yhdeksän vuotias tytär, jotka molemmat pitävät käsitöiden tekemisestä. Tytär pääasialliasesti neuloo ja virkkaa. Äiti useimmiten neuloo, mutta ompeleekin mielellään, kun sille päälle sattuu.